Augmenta l’atur a Badalona i parlem dels estrangers

albiol sanchez

Ahir el govern del PP de Badalona, encapçalat per l’Alcalde Xavier García Albiol ens va informar del padró de l’any 2013, i l´únic que en van destacar és que la immigració ha disminuït a la nostra ciutat. Degut a tot això, he buscat xifres de municipis propers, per tal de veure si les dades eren excepcionals i, com suggeria l’Alcalde, eren atribuïbles a la crisi i a haver posat planxes als pisos, o eren dades similars a tot arreu i per tant no es podia parlar de l’efecte planxes.

Tal com ens tenen acostumats, s’han d’agafar aquestes manifestacions del govern amb pinces, ja que són especialistes en jugar molt amb les xifres, per a fer-les coincidir amb el seu discurs triomfal. Recordem per exemple els titulars en els quals es felicitava per a ser el municipi del Barcelonès on menys augmentava l’atur, o el milió de superàvit que a l’hora de la veritat no ha servit per a res. I per cert, aquest mes que ha augmentat l’atur a Badalona, mentre que a la resta de Catalunya ha disminuït, també podem concloure que és gràcies al govern del PP o això només passa quan l’atur disminueix? No cal fer-ne una nota de premsa, o es treu la del padró per a despistar?

Les dades que he trobat corresponen al municipi de Barcelona, municipi amb un percentatge de persones immigrants del 17,4%, enfront del 15,3% de Badalona. A Barcelona, la disminució del nombre d’immigrants des del 2012 ha estat del -0,8%, mentre que a Badalona el percentatge ha estat del -0,79%. Es a dir, que podem dir que la disminució ha estat la mateixa a Barcelona sense planxes, que a Badalona amb planxes, i si molt afinem, a Badalona ha estat lleugerament inferior. I si ens fixem en la dada a nivell de tot Catalunya, veiem que els immigrants han disminuït molt més, concretament un -2,72%. Per tant, i per molt que ens ho vulguin fer creure, i sense voler menysprear la funció que poden tenir les planxes instal·lades en els pisos, ni les planxes han fet marxar la població estrangera, ni tots els que ocupaven els pisos buits eren estrangers.

En conclusió, la disminució de la població estrangera a Badalona, és similar a la d’altres municipis propers i inferior a la mitjana catalana, i per tant, no pot ser associada a la gestió del govern. I seria bo que el Sr. García Albiol deixés d’aprofitar qualsevol ocasió per a culpabilitzar el estrangers. I per tant, aquesta vegada, i per molt que la notícia la publiqui la Vanguardia, no em creuré que les vaques volen.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s