La traducció del missatge de cap d’any

Diccionari_de_butxacaM’agrada més fer propostes i treballar en positiu perquè les coses tirin endavant que criticar, però darrerament el PP a Badalona m’ho està servint en safata, i especialment després de sentir el missatge de cap d’any de l’alcalde del PP de Badalona no puc deixar de fer alguns comentaris.

Si em permeteu la ironia, jo crec que no es deu haver expressat prou bé, pel que intentaré fer la traducció del que ha dit a el que realment significa. Es a dir, la traducció entre el llenguatge triomfalista del PP i la trista realitat.

Quan diu que en els dos anys que fa que és alcalde ha fet que els impostos que depenen de l’àmbit municipal no pugessin, el que realment significa és que s’han apujat segons l’IPC, però que a més el govern central del PP va aplicar el que es va anomenar el “catastrazo” que va fer que l’IBI, el principal impost que paguem els ciutadans a nivell municipal s’apugés un 10% de cop. És a dir que en llenguatge del PP, no apujar els impostos vol dir un augment de més d’un 15% i no passa res, tots contents.

Quan l’Alcalde diu que la seva prioritat màxima és l’atur i que no li serveix dir que ara hi ha 1.000 persones menys en atur, el que vol dir en realitat és que al juny de 2011, quan el PP va accedir a l’alcaldia, a Badalona hi havia 21.423 aturats, i que a novembre de 2013 hi ha 22.686 persones aturades, havent-se donat un màxim de 23.887 aturats al març de 2013. És a dir, que durant el mandat del PP l’atur ha incrementat en 1.263 persones, però ells ho venen com a una disminució de 1.000. No està malament, i si cola, doncs tot això que tenim.

També quan diu que la cura i neteja dels carrers és la seva màxima prioritat i que actualment s’escombra més que fa 3 o 4 anys, tècnicament no comet cap incorrecció, però entremig s’oblida que el govern anterior, amb PSC, CiU i ERC va treure un concurs i posar en marxa un servei per a millorar la neteja viària i que es va incrementar molt la freqüència d’escombrat i el baldeig o neteja amb aigua. El PP va mantenir aquestes freqüències durant un temps, però darrerament això no han fet més que disminuir, reduïnt-se bastant les freqüències d’escombrat i molt el baldeig amb aigua. De fet, el pressupost de neteja ha passat de 11.200.000 € al 2011 a 9.701.340,60 € al 2013, concretament una disminució de 1.498.660 € o de més d’un 13%. Per a ser la seva màxima prioritat, s’ha fet una disminució d’un 13% respecte del que es va fer al mandat anterior, cosa que ja es nota en l’estat dels carrers.

També és cert quan diu que aquest any l’Ajuntament s’ha fet càrrec de l’enllumenat de Nadal dels carrers comercials. Ara bé, el que no diu és que, tot i estar aprovat en el pressupost, el PP no ha concedit durant els dos darrers anys subvencions als comerciants, pel que globalment hi han sortit perdent.

D’altra banda, quan diu que Badalona ha inaugurat un nou menjador social per persones en risc d’exclusió social o sense sostre, en realitat el que està dient és que el menjador social que ja fa molts anys que hi ha al carrer Arnús, al centre d’acollida Folre, on ara, enlloc de fer un torn de dinar, se’n fan dos. És a dir, que inaugurar el primer menjador social de Badalona és fer un altre torn a un menjador que ja fa anys que funciona. Cosa que està molt bé, però que no és exactament el mateix.

I no diré res del més destacat de l’any: el Passeig Marítim, el Carme i el dipòsit d’aigües pluvials de l’Estrella. Ja ho vàrem dir des de CiU en l’últim exemplar del parlem-ne: 2 anys vivint de rendes, sense cap gran iniciativa a destacar. O la triomfal arribada de la Universitat de Barcelona a la ciutat després d’anys i anys. Si que ha vingut, però de moment el que ofereix són cursos d’idiomes, una oferta que a la ciutat ja hi era, pel que a part de que ens ocupin un espai i es facin càrrec de part dels costos de manteniment no hi hem guanyat gaire més.

Ja veieu doncs, que si s’analitza el missatge, i es contrasta amb les dades reals, el triomfalisme que destil·la s’allunya molt de la realitat. I que per molt que ens vulguin fer passar bou per bèstia grossa ja se sap que abans s’agafa a un mentider que a un coix. Bon any!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s