Conspiracions de platja

tots contra miEl govern del PP ha tornat a celebrar el Summer Festival amb èxit de públic però novament envoltat de polèmica. L’any passat la polèmica va ser deguda a l’enlairada de fanalets, defensada per l’Ajuntament però advertida com  a perillosa per veïns, per bombers i protecció civil. L’any passat, l’Ajuntament va sol·licitar a la Generalitat permís per a fer les activitats al Passeig Marítim,  permís que la Generalitat va donar per als concerts, peròprohibint l’enlairament dels fanalets. Ara hem sabut que l’Ajuntament finalment va ser multat amb uns 16.000 euros per saltar-se la prohibiciód’enlairar-los.

Un any més tard, sembla que no en van aprendre i ara han tornat a organitzar concerts al passeig marítim. Per a alguns han demanat permís a la Generalitat i se’ls ha concedit, mentre que en d’altres com en el cas dels 40 Principales ni tan sols ho han demanat, o, com amb la segona ediciódel Summer Festival, ho han sol·licitat tard i malament.

Així, el govern del PP ha justificat les actuacions a la platja sense els permisos corresponents dient que a la gent li agrada i van en massa a veure el concert. Curiosa manera de justificar-ho, quan alhora és l’Ajuntament qui ha de donar permisos a qui vulgui organitzar una activitat a la via pública. A partir d’ara, amb l’argument del propi govern del PP d’Albiol, (que a la gent li agradi i hi vagi massivament) n’hi haurà prou per que les entitats obtinguin el permís per fer el que vulguin, on vulguin i quan vulguin i sense abonar la taxa corresponent? O aquest argument només funciona si ets del PP?

Més enllà d’això, és delirant la teoria conspirativa de la tinent d’alcalde Hervàs. Sembla com si fóssim en un pati d’escola: “senyoreta, als del Maresme la Generalitat els deixa i a nosaltres no!” ¿Per què no es planteja la regidora que els ajuntaments del Maresme, igual que havia fet sempre l’Ajuntament de Badalona, tramiten els permisos com cal i saben omplir el formulari que la Generalitat té penjat a la seva pàgina web? No és tan difícil fer-ho bé, i enviar-ho amb l’antelació suficient perquè la Generalitat ho pugui estudiar i requerir a l’Ajuntament que corregeixi les deficiències que calgui. Però és clar, és més fàcil dir que tota la culpa és dels altres, i que només amb enviar-ho abans que comenci el concert n’hi ha prou. I això ho diu una regidora que forma part d’un govern que exigeix que les entitats demanin permís pels actes que volen organitzar amb un mes d’antelació. És en aquest punt on seria interessant saber què pensa el col·lega de la regidora Hervàs, el senyor Jurado, davant la següent pregunta: ¿li diem a les entitats que a partir d’ara l’Ajuntament aplicarà el mateix criteri i que es podrà demanar permís el mateix dia de l’activitat?

En tot cas, part de la ciutadania ha gaudit d’uns concerts gratuïts, però ara falta veure què s’ha pagat per les actuacions, quines multes arribaran, i si el PP ens les farà pagar a tots o assumirà els seus propis errors. És a dir: compte amb el concepte “gratuït”, perquè ens falta saber què ha costat tota la broma, perquè duros a quatre peles no n’hi ha, i el que no es paga amb diners es paga amb dinades. Ciutat de primera, govern de tercera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s