Fanalets i persecució política

imageAquest últim ple, l’alcalde i el seu equip ens han regalat amb una d’aquelles intervencions dignes de conservar a les hemeroteques. Diuen que la millor defensa és un bon atac. Potser si quan l’atac és bo, però quan no ho és, el ridícul és doble. I en aquest cas han volgut disfressar de victimisme el que és una incompetència en tota regla.

L’alcalde acusa a la Generalitat de persecució política perquè diu no volen que un ajuntament governat pel PP reuneixi a molta gent a la platja a la seva major glòria, mentre que en municipis governats per altres forces polítiques no passa res. I que aquest és l’origen de la multa que han posat per l’enlairada de fanalets de l’any passat i el motiu de perquè no han autoritzat el Summer Festival d’aquest any. O s’equivoca o encara pitjor, menteix.

La pregunta que fa és: “com és que si l’Ajuntament paga la neteja i manteniment del Passeig Marítim, ha de sol·licitar permís a la Generalitat per a organitzar-hi actes?” La resposta és molt senzilla, i el que és increïble és que quan ja fa tres anys que governen encara no ho sàpiguen. Tot això venia regulat per la Llei de Costes de l’any 1988, que depèn del govern de l’Estat, i que el PP va modificar amb majoria absoluta l’any 2013 i que en aquest aspecte va mantenir igual. Per tant, el dolent en aquest cas no és la Generalitat, que prohibeix, sinó que la Generalitat regula el que l’Estat i per tant en aquests moments el PP, determina. Al Cèsar el que és del Cèsar.

La següent pregunta que es fa el PP és: “com és que a Badalona La Generalitat ens multa quan enlairem fanalets i a la resta no?” I es compara amb diferents municipis com Manlleu, Roda de Ter, Olesa de Montserrat,… Sort que a les escoles catalanes, a part de convertir-nos en sobiranistes ens van ensenyar prou geografia, per saber que tots aquests municipis són d’interior, i que allà la llei de Costes no s’aplica, per raons ben obvies.

I aquí una afirmació: “La Generalitat ens persegueix per temes ideològics i per això ens multa”. La Generalitat té inspectors, però que evidentment no poden estar a tot arreu. I aquí vull fer un símil: Imaginem-nos que anem amb el cotxe i per error ens saltem un semàfor. A algú li pot haver passat. Però si no hi ha policia que ho vegi o accident, l’acció no té conseqüències per a l’infractor. Però si el dia abans avisem per la premsa que ens saltarem el semàfor, anem amb un cotxe llampant i tocant el clàxon, oi que tenim bastanta probabilitat que ens enxampin i acabem multats? I si per casualitat la Guàrdia Urbana no ens veu però fem notes de premsa i pengem fotos al facebook, no ens enxamparan? I si a més som l’administració que hauria de predicar amb l’exemple doncs encara més, no? A això se li diu persecució política o exhibicionisme impúdic?

I després el deliri: quan això ho organitzen independentistes no passa res. Doncs a part de tot el que ja he dit, i deixant de banda si estem a la costa o a l’interior, el que està clar és que estem en un país que en determinats moments de l’any presenta un elevat risc d’incendi. I molts dels actes que el PP va mencionar s’han fet fora de la temporada de risc d’incendis, que s’estableix entre mitjants de juny i mitjans de setembre. Així les enlairades de fanalets de Manresa, Torrelameu, Calella, Begur, La Seu d’Urgell, Centelles, Manlleu, Roda de Ter o Malgrat de mar que es van mencionar van ser fetes majoritàriament a l’hivern o fora de la temporada d’alt risc d’incendis. A ningú (que no sigui del PP) se li escapa que no és el mateix enlairar un fanalet a ple estiu, en moments on el risc d’incendis és màxim que enmig de l’hivern. En el cas de Badalona, l’endemà de l’enlairada van aparèixer fotos amb restes de fanalets a la Serralada de Marina. Ens argumenten que no va passar res, però una foto de l’alcalde muntant una festa valia aquest risc?

image

I finalment la pregunta: per què a altres municipis com Barcelona o Blanes els hi deixen organitzar concerts i no passa res? Potser perquè en el cas de Barcelona, al tenir el status de gran ciutat i té una regulació específica i en la resta perquè ho demanen amb temps i forma. Pel Summer Festival d’enguany, el mateix ajuntament que a les entitats que volen organitzar actes els hi demana que entrin la documentació un mes abans, ho va sol.licitar un parell de dies abans de fer-ho. I a més enlloc de complimentar el formulari electrònic va enviar un fax on mancava documentació que se li va haver de requerir. I no hi va haver temps material d’informar i autoritzar l’acte. Un concert que es podria haver autoritzat perfectament si s’hagués sol.licitat amb temps i amb la documentació necessària. Això és amagar la incompetència recorrent a la persecució política. Enlloc d’això el que haurien de fer és preguntar als municipis governats per altres forces polítiques com s’omple la documentació correctament. O sense anar gaire lluny, Castelldefels que està governada pel PP té aquests problemes?

Si el govern del PP de Badalona hagués utilitzat la meitat del temps que han perdut intentant demostrar una teoria conspiratòria en preguntar com s’han de fer els tràmits les coses haurien anat millor, els concerts s’haurien fet amb permís i els badalonins ens hauríem estalviat una multa que qui ho ha provocat hauria d’assumir.

2 pensaments sobre “Fanalets i persecució política

  1. Benvolguda Merce: em dic Antonio D. Alvarez Castillo, fa uns mesos , vam tenir una curta conversa en la Sectorial de Medi Ambient de CDC. La conversa va girar entorn a la nul·la sensibilitat mediambiental del Equip de Govern de Montcada i de les conseqüències derivades d’això: una importantíssima degradació de la zona agro forestal de Reixac – Parc de la Serralada de Marina. Posava com exemple les discoteques al aire lliure obertes per determinades empreses de restauració ubicades en aquest Espai Natural Protegit. T’escric per donar-te gracies pel teu escrit “fanalets i persecució política”. Realment si que poden passar desgracies quant les coses es fan sense tenir coneixements. Em refereixo als fanalets de l’Alcalde de Badalona. I ho dic amb coneixement de causa, perquè el de la foto soc jo, a casa meva: Ca n’Ortigosa, Camí a Reixac, la Vallençana, Montcada i Reixac. (coordenades: lat: 41º 29’ 8’’ – long. 2º 12’ 22’’). T’envio aquesta informació pel cas de que algú intentés posar en entredit la ubicació de la foto. Aquesta situació la vaig denunciar en el seu dia a traves del Facebook (Antonio D. Alvarez Castillo, Grup: EL BOSC DE REIXAC).

    Date: Thu, 31 Jul 2014 07:52:43 +0000 To: irmandinos@hotmail.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s