El màgic Andreu de Badalona

medallas-caseras-competicion-asegurada-L-OuOXzZ

Molts recordem quan al finalitzar un truc de màgia, el màgic Andreu acabava penjant-se una gran medalla. Doncs això és el que m’ha vingut al cap quan he vist les darreres actuacions del PP a Badalona. Ha estat tornar de vacances i sembla que a l’Alcalde del PP li ha entrat el virus de la medallitis, potser és el mono de massa dies sense sortir als mitjans. Però el cert és que no hem parat de sentir dir jo faig o jo dono quan a l’hora de la veritat, si es rasca una mica en el fons de la notícia, res de res. Tan sols és un truc de màgia, digne d’un gran prestidigitador, per desviar l’atenció sobre la vacuïtat de la política del PP a Badalona i penjar-se una medalla.

D’exemples en podem trobar molts, i el primer el de les beques de menjador, on l’alcalde del PP ofereix una gran roda de premsa en la qual obvia primer que això formava part d’un acord que es va fer amb CiU, per als cursos 2013-14 i 2014-15, i que bona part dels recursos per a cobrir aquestes beques provenen de la Diputació de Barcelona, governada per CiU. Però enlloc de dir això, el que diu és que aquest increment és gràcies a la bona gestió econòmica del PP a l’Ajuntament. Doble medalla que contrasta amb l’afirmació de la tinent d’alcalde Maritxu Hervàs quan diu que l’Ajuntament no pot complir una moció on s’insta a instal·lar una placa a la platja pel tricentenari perquè no hi ha diners. Qui ens enganya?

Un altre cas és el de la subvenció als vehicles dels autònoms, condició posada per CiU per tal d’aprovar els pressupostos l’any 2012. Tot i el compromís del PP, l’any 2013 aquesta convocatòria es va fer tard i malament, amb poca publicitat. Això va fer que s’atorguessin poquíssims ajuts i no s’esgotés el pressupost. Ara el PP s’omple la boca al dir que augmenta els ajuts del 50 al 75% de bonificació, quan el cert és que s’hi dediquen els mateixos diners, però com que va haver-hi poca demanda, les ajudes poden ser més elevades. En qualsevol cas, l’esforç de l’Ajuntament és exactament el mateix, tot i que ens vulguin fer creure el contrari.

També han intentat posar-se medalles venent com a novetat l’ajornament i fraccionament des tributs que es feia des de fa anys. I com a mostra de generositat suprema diuen que no s’apugen les taxes municipals quan, en un any on l’IPC des de l’agost de 2013 ha baixat el -0,5%, el normal és que no es toqui res. Potser aquí els hi haurem de recordar els successius increments del IPC que ha aplicat el PP, després d’anys de criticar que Badalona tenia uns impostos molt elevats.

I finalment el cas més surrealista és el dels ajuts per a la rehabilitació d’habitatges. Aquestes subvencions són atorgades per l’Àrea Metropolitana, que compta amb les Oficines Locals d’Habitatge per a tramitar els ajuts. En el cas de Badalona, això s’ha traduït en una roda de premsa, una pàgina web específica i en una carta als veïns. Si no fos perquè la foto a color de l’Alcalde hi té un lloc ben destacat, podríem pensar que està fet per a donar informació a la ciutadania. Però de seguida es veu que el veritable objectiu és penjar-se una nova medalla venent com a propis uns ajuts que realment dóna una entitat com l’Area Metropolitana de Barcelona, presidida per l’Alcalde Xavier Trias, i on precisament el PP no hi governa. I el més greu de tots és que aquesta campanya partidista, d’enaltiment de la seva imatge l’acaben pagant amb fons públics i per tant l’acabem pagant tots els ciutadans. Medalla novament i qui dia passa any empeny.

I tot això per no parlar de l’apropiació partidista, que no ciutadana, dels mèrits d’altres enesdeveniments com la Shopping Night o la Badalona Home Design. Per què si treiem el que són iniciatives impulsades per altres i no comptem les fires i festetes, es pot parlar de gaire més obra de govern del PP a Badalona?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s