Resposta de primera

1937468_10152687301681067_4422472289794730410_nDarrerament hi ha dies que no és fàcil dedicar-se a la política, però també hi ha dies en que hi trobem satisfaccions, i ens sentim orgullosos de la feina que estem fent. I avui és un d’aquests dies.

Avui, l’acció política a Badalona ha estat un reflex a l’alçada de la pluralitat de la ciutat. A començaments de mes, el PP de Badalona, oblidant que governa en minoria, i que el suport que té va minvant dia a dia, va voler escenificar a Badalona la seva suposada fortalesa amb un desplegament sense precedents del PP espanyol. Per una dia, l’alcalde va deixar d’amagar les sigles del PP, com fa habitualment, per a presumir, davant de la cúpula del seu partit. Doncs avui ja s’ha vist la resposta dels representants de la ciutadania de Badalona. Quan les enquestes xifren en aproximadament un 80% la gent que està a favor de la consulta, és per alguna cosa, i Badalona no n’és l’excepció, com avui s’ha demostrat.

Avui hem celebrat un ple extraordinari que vam demanar els grups de CiU i ICV-EUiA per a donar suport a la llei de consultes i a la consulta del 9N. I contra pronòstic hem aconseguit que s’aprovés la moció. Això ha estat la culminació de nombroses reunions, de molta feina i de molta generositat per part de tots els qui hi hem participat i que som molts. Es va partir d’un text consensuat per CiU, ICV-EUiA, ERC i CUP. Però a Badalona tots volíem que s’incorporés també el PSC. Perquè com hem dit al ple, Badalona no es podia quedar al marge de la història. Estem en un moment transcendent, en el que fins ara hi ha 874 municipis catalans que ja han donat suport a la consulta del 9 N. Avui Badalona ha quedat al costat d’altres municipis com Barcelona, Terrassa o Sabadell.

Aquest suport a la consulta ha estat el resultat d’una tasca llarga, on tots els partits i entitats que hi hem participat hem anat buscant els punts de consens necessaris perquè Badalona no quedés al marge de l’onada de llibertat que està arribant als governs locals. Hi ha hagut moltes converses i molta generositat, i hem trobat el punt d’acord necessari entre PSC, CiU, ICV-EUiA, ERC, CUP conjuntament amb Òmnium Cultural i el Pacte Local pel dret a decidir amb Maite Arqué al seu davant.

Volem votar, volem que hi hagi la consulta, fins i tot per a què els que volen votar que no, també ho puguin fer. Volem també deixar de sentir a parlar de majories silencioses, que tothom pugui expressar democràticament el que pensa. Ni volem confrontació ni anem en contra de ningú, sinó a favor de que Catalunya pugui se’n pugui sortir.

Mai en la sala de plens de l’Ajuntament de Badalona havia viscut un esclat d’alegria col·lectiva com el que s’ha vist avui a l’acabar el ple i aprovar la moció de suport a la consulta. Perquè aquest és un moviment cívic, transversal, pacífic i que il·lusiona. I precisament il·lusió és el que he anat veient en molta gent que després m’he trobat pel carrer, gent que ens felicitava o gent que senzillament ens mirava amb un somriure còmplice i amb la il·lusió i esperança als ulls.

He començat el dia llegint un article d’Eduard Voltas al Nació Digital on parlava de que tenim una classe política que està responent a la demanda popular i s’està ficant en un terreny molt arriscat. Jo crec que avui a Badalona ho hem demostrat, i ara sí que podem dir que Badalona és una ciutat de primera i que hem donat una resposta de primera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s