Qui sóc?

Vaig néixer a Badalona, el 29 de novembre de 1968, on sempre he viscut, concretament al barri de Casagemes. Estic casada amb el Rafel, i sóc mare de dos fills, el Ferran i el Martí. Em vaig llicenciar en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona, i posteriorment vaig obtenir-hi el Doctorat. Més tard vaig fer un màster de prevenció de riscos laborals, i més recentment un Programa de Desenvolupament Directiu a l’IESE.

Milito a Convergència des del 1996, sóc Presidenta comarcal del Baix Besòs, Consellera Nacional, formo part del comitè executiu local de Badalona i comarcal del Baix Besòs, i també estic al secretariat de la Sectorial de Medi Ambient.

Actualment sóc la Directora General de Qualitat Ambiental des del gener de 2016. He estat Directora de l’Institut Català d’Energia des de desembre del 2014 fins gener de 2016. Durant el mandat 2011-2015 he estat Regidora del Districte 1 de l’Ajuntament de Badalona, i Diputada Adjunta de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona. En el mandat 2007-2011 vaig ser Tinent d’Alcalde i Regidora de Medi Ambient i Mobilitat de l’Ajuntament de Badalona i Consellera de l’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus. En aquests moments també sóc vice-presidenta de la Red de Ciudades por la Bicicleta, membre del Comitè Executiu de Iclei Europe i vice-presidenta de la campanya europea de compra verda Procura+.

En el camp professional he treballat com a cap de planta de diverses depuradores d’aigües residuals urbanes a la conca del riu Llobregat, per diferents enginyeries i posteriorment a partir de 2001 he estat la responsable de diferents contractes en temes relacionats amb el medi ambient, especialment en el camp de la depuració d’aigües residuals en d’altres enginyeries, exercint la Direcció d’Explotació i Manteniment de sistemes de sanejament de l’Agència Catalana de l’Aigua.

M’agrada molt llegir, escoltar música, anar al teatre, viatjar, esquiar i compartir moments amb la família i amb els amics.

Si vols més informació: http://www.linkedin.com/pub/mercè-rius/b/442/b81

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s